Heerlijk slapen in Moche Gada

Op donderdag 23 januari 2014 was het eindelijk de grote dag voor de leerlingen in Moche Gada. De officiële opening van hun nieuwe huis. Voor de opening waren er vele speeches door mensen van ESSPIN, de LGEA en de Staat. En ja, natuurlijk was er ook ruimte voor Foetsie om iets te zeggen. Enigszins overvallen door de aankondiging heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt te vertellen wat de stichting doet en waar we voor staan. Ook heb ik uitgelegd dat alle donaties rechtstreeks komen van onze familie, vrienden, kennissen, oud-collega's en andere belangstellenden. De donaties gaan door onze manier van werken ook weer rechtstreeks naar de kinderen in Kwara State. En met trots kan ik vertellen dat het applaus na mijn speech toch echt het hardste was, mede omdat alle kinderen lieten horen hoe blij ze zijn met de donatie van de stapelbedden, kasten en niet te vergeten het speelterrein. 

      

Na alle speeches was het aan de kinderen om te laten zien welke impact ESSPINs programma heeft gehad op de manier van lesgeven aan de kinderen. Het was leuk om te zien hoe de kinderen demonstreerden dat er gebruik werd gemaakt van liedjes, spelletjes, verschillende materialen en groepswerk. Enkele van de speerpunten van ons programma!!

En toen.......toen was het echt zover!!! De kinderen mochten officieel gebruik gaan maken van het huis. Samen zijn we naar binnen gegaan en daar hebben we de bedden bekeken en alle bedden voorzien van een naamplaatje zodat de donaties vanuit Nederland voor altijd duidelijk zijn voor hen!! Sommigen probeerden zelfs te lezen wat er op de bordjes stond en kozen op basis daarvan hun favoriete bed uit!! Natuurlijk was het even discussiëren over wie boven en beneden mocht slapen maar uiteindelijk is het goed gekomen.

            

Op de fotopagina en in de nieuwsbrief van januari leest u nog meer informatie over deze bijzondere mijlpaal voor Foetsie!! Onze impact wordt steeds duidelijker en mensen komen nu zelfs naar het ESSPIN kantoor om aanvragen te doen voor donaties aan hun eigen project!!! Natuurlijk zijn we een kleine stichting en doen we al het werk naast de fulltime baan die we al hebben bij ESSPIN maar toch hopen we in de komende maanden een aantal van de lopende projecten verder uit te breiden en zo nog meer kinderen en scholen te ondersteunen met de materialen die ze zo hard nodig hebben!!