Speelplaats in Moshe Gada

Eind oktober, begin november hebben we wederom een bezoek afgelegd aan Kaiama om de vorderingen van het leerlingenhuis te zien en de timmerman te bezoeken en afspraken te maken over de levering en plaatsing van de speelplaats en de stapelbedden. 

Het leerlingenhuis is bijna klaar, alle wanden zijn gestuukt en het dak is compleet gesloten. In de komende 2 weken zullen alle wanden geschilderd worden en zal de elektriciteit- en watertoevoer afgerond worden.

De timmerman is klaar met alle speelmaterialen en hij kan ze plaatsen wanneer wij willen!! Dat is dus zo snel mogelijk!!!!

                          

Op vrijdag 2 november was het dan zover!! De speelplaats bij Moshi Gada is geplaatst. De timmerman is 's ochtends vroeg al naar de school gegaan om te beginnen met het plaatsen van de toestellen. Toen wij rond de middag aankwamen was er al een hoop gedaan!! Samen met de ouderraad en gemeenschapsleiders hebben we eerst een rondje langs de spullen gedaan om uitleg te geven over het gebruik en onderhoud van de toestellen. Aansluitend hebben we een kort praatje gehouden over de speciale donatie van OBS de Schelf aan Stichting Foetsie en was het tijd voor de nodige dankwoorden van de ouderraad en de gemeenschapsleiders. Dus bij deze: OBS de Schelf uit 's-Gravendeel, heel erg bedankt voor jullie gulle donatie. Naast de speelplaats in Moshi Gada kunnen we in de toekomst nog meer scholen gaan verblijden met speelmaterialen.

                                                        

Daarna was het tijd voor een introductie aan de leerlingen!!! Wat een ervaring was dat. Het was een drukte van belang, de leerlingen wilden natuurlijk allemaal tegelijk op hetzelfde toestel spelen. Uiteindelijk kregen we het voor elkaar om alle kinderen netjes op hun beurt te laten wachten. De leerkrachten stelde voor om de eerste paar weken met 2 groepen tegelijk naar buiten te gaan om de kinderen te laten wennen aan alle toestellen. Dit idee hebben wij natuurlijk aangemoedigd!!

                     

Over 3 weken, als het huis helemaal klaar is, gaan we nogmaals terug om de bedden en kasten aan de leerlingen te overhandigen. We zijn erg benieuwd hoe alles er dan uit ziet, vrolijk geschilderd en ingericht! Klaar om te worden bewoond door al deze leergierige, vrolijke leerlingen. Het zal hun helpen zich verder te ontwikkelen en met nog meer plezier naar school te gaan.